Quantcast
Channel: Revista Caminul
Viewing all articles
Browse latest Browse all 194

Care sunt etapele aplicarii microcimentului?

$
0
0

Microcimentul este un material care a inovat sectorul amenajarilor interioare si exterioare prin versatilitatea sa, fiind potrivit atat pentru locuinte, cat si pentru spatii comerciale. Spatiile amenajate cu microciment au un aspect contemporan, modern, luxuriant, minimalist si sunt usor de intretinut, motiv pentru care tot mai multe persoane aleg acest material. De asemenea, punand in balanta avantajele pe care le ofera microcimentul, raportul calitate pret este unul excelent. Paleta de culori disponibile este foarte variata, motiv pentru care microcimentul poate fi incadrat in orice tip de amenajare. Indiferent daca se aplica in interiorul spatiilor sau in exterior, rezultatul final este cu adevarat deosebit!

Calitatea produsului determină frumusețea microcimentului si rezistența in timp.

Specialistii in aplicarea de microcimentde la SP House World spun ca atat manopera specializata este la fel de importanta precum calitatea materialelor atunci cand vine vorba despre astfel de amenajari. Atunci cand aplicarea microcimentului este facuta de catre persoane specializate, intreg procesul se desfasoara in cateva etape simple. Asadar, cei care isi doresc un astfel de finisaj pentru suprafete exterioare sau in interior sunt sfatuiti sa apeleze la personal calificat.

Cum se aplica microcimentul?

Chiar daca lucrarea va fi lasata in mainile specialistilor, este bine ca cei care aleg acest material decorativ sa cunoasca in linii mari etapele aplicarii microcimentului. De asemenea, inainte de inceperea proiectului este necesar sa fie alese nuantele potrivite din paleta de culori disponibila, dar si tipul microcimentului. Alegerea se poate face in functie de aplicatia in care va fi folosit materialul, de granulatia pe care o are, dar si de pret. Din fericire, specialistii pot ajuta si in acest sens. In momentul in care toate detaliile sunt puse la punct, personalul calificat poate incepe montajul.

Etapa 1 – Pregatirea suprafetei

Suprafata pe care va fi aplicat microciment trebuie pregatita in mod corespunzator. Este necesar sa fie foarte bine curatata, iar daca exista imperfectiuni, acestea se repara. De exemplu, poate fi nevoie de o slefuire usoara sau de astuparea fisurilor In ceea ce priveste curatarea, se aspira praful Dupa uscare, se poate trece la urmatoarea etapa.

Etapa 2 – Amestecul de microciment

In ceea ce priveste amestecul, specialistii stiu exact felul in care trebuie dozate materialele si care sunt conditiile ce trebuie respectate. O greseala pe care o regreta foarte multe persoane care au ales sa isi amenajeze spatiul cu microciment este aceea de a alege un pachet mai ieftin, de la furnizori care nu asigura si montajul materialului. In aceasta etapa, cea a pregatirii amestecului, este foarte usor sa fie facute greseli de dozaj, iar diferenta de pret nu este atat de mare incat sa merite asumarea acestui risc.

Etape montaj microciment :

  • 2 straturi de baza cu plasa din fibra de sticla(plasa este integrata in primul strat de microciment baza) ; fiecare strat vine slefuit dupa uscare
  • 2 straturi microciment culoare; fiecare strat vine slefuit
  • 1 strat impermeabilizant + 1 sigilant + 2 ceara poliuretanica mata sau lucioasa

Etapa 3   Aplicarea de microciment baza  

Se va aplica în două mâini cu gletiera de inox, cu plasa din fibra de sticla integrata in primul strat iar miscarile se fac cu lejeritate, fara a pune presiune pe suprafata (Se vor respecta întotdeauna dozajele de amestecare.)

Pentru aplicare in exterior trebuie indeplinite anumite conditii legate de temperatura, conform specificatiilor tehnice ale produsului.

Etapa 4 – Aplicarea celui de-al doilea strat de microciment

Dupa aproximativ 24 de ore, timp in care primul strat de microciment se va usca, se va aplica al doilea strat. Pentru aceasta etapa este nevoie de o gletiera si de un burete uscat, folosit pentru a netezi microcimentul. In aceasta etapa se ajusteaza eventualele imperfectiuni, iar persoana care aplica materialul trebuie sa se asigure ca suprafata ramane perfect neteda si plata. In unele situatii, pentru uniformizare, se poate aplica un al treilea strat de microciment.

Etapa 5 – Finisarea suprafetei

Pentru finisarea suprafetei pe care a fost aplicat microciment se utilizeaza un strat impermeabilizant, un sigilant si  ceara poliuretanica mata sau lucioasa. Rolul este acela de a elimina porozitatea si de a sigila microcimentul pentru a-l proteja de abraziune, conferindu-i astfel rezistenta chmica si mecanica.

Articolul Care sunt etapele aplicarii microcimentului? apare prima dată în Revista Caminul.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 194

Latest Images

Trending Articles